Biodiversiteit

De biodiversiteit in het algemeen maar vooral in de steden staat onder druk. Schuttingen winnen het van hagen en planten moeten steeds vaker plaats maken voor grind en bestrating. Dit zorgt voor minder leefgebied van planten, vogels, kleine dieren en insecten. Maar wat is de biodiversiteit eigenlijk, waarom is het van belang en hoe draagt een sedumdak bij aan het verbeteren er van?

hagen en planten moeten steeds vaker plaats maken voor grind en bestrating. Dit zorgt voor minder leefgebied van planten, vogels, kleine dieren en insecten. Maar wat is de biodiversiteit eigenlijk, waarom is het van belang en hoe draagt een sedumdak bij aan het verbeteren er van?

Groene daken en dus ook sedumdaken worden vaak aangelegd op ruimte’s en plekken waar weinig tot geen mensen komen. Dit is ruimte die nu niet interessant is voor de natuur maar wel groot potentieel heeft. Door die ruimte dus “terug” te geven aan de natuur kun je de biodiversiteit bevorderen.

Waarom is een sedumdak goed voor de biodiversiteit?

De simpele conlcusie is: “Door een rustige plek met meerdere soorten planten en bloemen te bieden trekt het ander leven zoals insecten en vogels aan en bied het hen meer leefruimte.” meer weten? lees dan dit artikel.