Kennisbank

Fiscale voordelen van een groen dak

by Groenopdak on 26 april 2017 Reacties uitgeschakeld voor Fiscale voordelen van een groen dak

apple-589640_1920Als eigenaar van een bedrijf heb je veel aan het hoofd, de vele fiscale voordelen uitzoeken die je nog kan halen met slimme investeringen zullen niet bovenaan je to-do lijstje staan. Daarom leggen we hier graag uit welke fiscale voordelen je kunt behalen wanneer je het bedrijfspand verduurzaamt. Een sedumdak op je bedrijf heeft namelijk veel voordelen, niet in het minst de bijdrage die het levert voor de reducering van je CO2 footprint én de uitstraling van een duurzaam imago.

Allereerst wil je natuurlijk een richtprijs om antwoord te hebben op de vraag “Wat kost een groen dak?” De kosten van een sedumdak per m² hangt wel af van de vormgeving en bereikbaarheid. Wij willen transparant werken en geven daarom je graag al een idee van de kosten:

Oppervlak Richtprijs
< 20 m² € 52,- / m²
20-150 m² € 47,- / m²
150 – 500 m² € 44,- / m²
500 – 1000 m² € 40,- / m²
> 1000 m² € 35,- / m²

*prijzen zijn exclusief btw en met een goede tot gemiddelde bereikbaarheid en aangelegd met sedummatten zodat het meteen groen is.

Wil je een nauwkeurigere prijsindicatie vraag dan vrijblijvend een offerte op.

1.      Subsidie groene daken

Voor zover bij ons bekend hebben nu de volgende 18 gemeentes een subsidie voor groene daken: Almelo, Amstelveen, Amsterdam, Apeldoorn, Capelle a/d IJssel, Den Bosch, Den Haag, Eindhoven, Groningen, Hengelo, Leeuwarden, Leiden, Rotterdam, Soest, Tilburg, Utrecht, Zoeterwoude, Zwijndrecht.

Staat jouw gemeente er niet tussen en wil je weten of jou gemeente een subsidie voor groene daken heeft? Bel ons even dan zoeken we het voor je na.

2.      Milieu-investeringsaftrek voor een groen dak

Je dak voorzien van een sedum dakbedekking is een duurzame investering en komt daarom in aanmerking voor de Milieu-investeringsaftrek (MIA). Dit is een aftrekpost voor duurzame investeringen, in het geval van het groendak mag je 36% van de inverstering hiervoor opgeven.

Om het exacte voordeel te bereken, en te bekijken of dit voor u mogelijk is, zou u de accountant moeten vragen. Een groen dak (vegetatiedak) heeft als bedrijfsmiddelcode F6420. De regeling staat hier ook verder uitgelegd: http://bit.ly/2ot7JeU

3.      De Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (Vamil)

Naast de Mia regeling bestaat er ook een tweede fiscale aftrekpost voor duurzame investeringen. Dit is de Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (Vamil). De Vamil-regeling is ook een manier om duurzame investeringen versneld af te schrijven. In het geval van een groendak kan dat met 75% van de investering.

Voor meer informatie kun je het beste navraag doen bij je boekhouder / accountant. De regeling staat hier ook verder uitgelegd: http://bit.ly/2ot7JeU

Het groen dak (vegetatiedak) heeft als bedrijfsmiddelcode F6420.

4.      EIA voor de zonnepanelen

Huh zonnepanelen? Ja Zonnepanelen en een sedumdak zijn hele goede vrienden. Het sedumdak zorgt er namelijk voor dat de zonnepanelen 10% meer rendement behalen.

De EIA is ook een fiscale aftrekregeling. De regeling biedt direct financieel voordeel aan ondernemers die investeren in energiebesparende bedrijfsmiddelen en duurzame energie. Naast de afschrijving mag u van deze investeringen een extra bedrag aftrekken van de winst. Voor de winst over 2017 is dit bedrag 55,5% van de investering (aanschaf- en voortbrengingskosten).

Om het exacte voordeel te bereken, en te bekijken of dit voor u mogelijk is, zou u de accountant moeten vragen. Meer informatie vindt je op de website van de belastingdienst: http://bit.ly/2q3ZSo9

 

 

GroenopdakFiscale voordelen van een groen dak

Related Posts

Take a look at these posts