Sterkte van je dak

Een sedumdak weegt 85 kg/m². Niet alle daken zijn even sterk of hetzelfde gebouwd. En je dak? dat is het belangrijkste van je huis dus moet je wel weten of het dat mooie sedumdak kan dragen! Wist je dat dit net zo veel is als een standaard grinddak?

Dakbedekking

Een sedumdak verhoogt de levensduur van de dakbedekking, het gaat twee tot drie keer langer mee dan een dak zonder sedum. Super mooi maar dan wil je niet over 3 jaar je dakbedekking vervangen. De tweede randvoorwaarde is dus ook dat je dakbedekking nog goed moet zijn.

Waterafvoer

Net als andere planten verbruiken sedum planten water. Je zal daardoor minder water afvoeren. Het is wel belangrijk dat de waterafvoer doorloopt. Sedum kan er namelijk niet tegen als er te veel water op het dak blijft staan.

Sterkte berekenen

Groen op Dak heeft al jarenlange ervaring we krijgen dan ook vaak de vraag of we de sterkte van het dak willen uitrekenen. Dat kunnen WIJ niet, maar, we houden er niet van om jullie met een kluitje het riet in te sturen. Dus we kunnen je helpen met deze vraag!

Een grinddak is net zo zwaar als een sedumdak

Wanneer je grind op je dak hebt liggen is het berekend op al een aardige belasting. De meeste grinddaken hebben 5 cm grind. Er ligt dan 80 kg/m² grind op het dak en dat is nog zonder water gerekend! Het minimum is 4 cm grind, wat een droog gewicht heeft van 64 kg/m² met water erbij kom je dan op ongeveer 75 kg/m².
Heb je grind op je dak? Meet dan eens op hoeveel er ligt. Is dit 5 cm dan kan het standaard dak er op. Bij 4 cm kun je ook voor een lichtgewicht sedumdak kiezen. Deze is in prijs gelijk maar weegt maar 65 kg/m² (nat). Meer weten over lichtgewicht sedumdaken?

Geen grind?

Dan moeten we naar de constructie gaan kijken. Elk dak is anders en helaas is er geen standaard voor uitbouwen, schuren, dakkappellen en dergelijke. Ik kan je nu per mail dus ook niet een, twee, drie antwoord geven maar we gaan je wel helpen!

Wil jij meer weten of jouw dak sterk genoeg is voor een sedumdak?

Subsidie sedumdak | Groenopdak.eu | Specialist in groene daken, gras- sedumdaken en complete daktuinen

Wieneke van der Wetering, Amsterdam

“Ons groene dak zorgt voor een kleine oase middenin de binnenstad van Amsterdam.”

Jasper Maertlens, Zutphen

“Geen vraag was te gek en de oplossingen sluiten perfect aan bij onze wensen.”

Dakbedekking

Een sedumdak beschermt je dakbedekking. Op die manier verdient een sedumdak dus ook zichzelf terug. Bitumen dakbedekking heeft een normale levensduur van 20 a 25 jaar. Een nieuwe dakbedekking met vanaf het begin een sedumdak heeft een verwachte levensduur van ongeveer 3 keer dat! Bij aanschaf ben je ongeveer 2 keer zo veel kwijt maar omdat het 3 keer zo lang mee gaat ben je op lange termijn dus voordeliger uit!

Hoe bepaal je of jouw dakbedekking vervangen moet worden?
voor een deel kun je dat zelf inschatten. Is het dak al 20 jaar oud en is de levensverwachting 25, dan is het natuurlijk verstandig om het nu al te vervangen. Verder is het logisch om nieuwe dakbedekking aan te brengen als het dak lek is of (naar ons idee) als het meer dan de helft van de levensduur heeft gehad.

Wil je jouw dak en situatie doorspreken met een adviseur?

stuur ons dan even een mailtje

Contact

Bent u benieuwd of een sedumdak voor u tot de mogelijkheden behoort? Graag voer ik met u een telefonisch gesprek om te inventariseren wat voor dak u heeft en wat de mogelijkheden zijn.

Steef van der Linden
06 – 41 99 54 23
info@groenopdak.eu
KVK: 64308340
BTW: 8556.09.333B01

Groen op Dak - Contact
06 – 41 99 54 23

Groen op Dak

Lutterveld 13
4117 GV Erichem

 

Mail groen dak | Groenopdak.eu | Specialist in groene daken, gras- sedumdaken en complete daktuinen

info@groenopdak.eu

Algemene voorwaarden

Disclaimer

Facebook logo Groen op Dak

 

 

 

Alle rechten voorbehouden © Groen Op Dak
Realisatie website: Cube Media Veenendaal

GroenopdakGroen op Dak – randvoorwaarde van je dak