Onkruid verwijderen

Het meeste werk is het verwijderen van ongewenste en schadelijke beplanting. Altijd verwijderen: bomen, paardebloemen, zevenblad en heermoes!.

Bemesten

Een sedumdak heeft normaal 1 keer per jaar wat nieuwe meststoffen nodig. Ons advies: gebruik sedumpower.

Controleren

controleer ook altijd even of je waterafvoer nog goed doorloopt en of er geen planten in de grindrand groeien.

Het onderhoud van het sedumdak zelf doen of laten doen?

Het onderhoud aan jouw sedumdak zal gemiddeld 2 a 4uur per jaar in beslag nemen (gemiddeld woonhuis, hoe kleiner je dak hoe minder tijd het kost). Ben je goed ter been, heb je de tijd en de zin om in het najaar dit zelf te doen? Dat kan! Met onze onderhoudspakketten krijg je de benodigde spullen en als je fotos stuurt ontvang je zelfs gratis advies!

Wieneke van der Wetering, Amsterdam

“Ons groene dak blijft mooi en ik geniet de zekerheid van 10 jaar garantie.”

Maarten, Arnhem

“Met het onderhoudspakket kan ik het onderhoud van mijn schuurdak prima zelf uitvoeren”

Het onderhoud van het sedumdak zelf doen.

Kun je het onderhoud wel zelf uitvoeren?
Ja dat denken wij wel. Er zijn wel wat aandachtspunten.

Het is natuurlijk hoog, zorg dus dat je veilig kan werken. Zorg voor een ladder die nog +/- 1 meter boven de dakrand uitkomt. Een muurbeugel om je ladder aan vast te zetten is niet duur maar wel erg fijn, zo weet je zeker dat de ladder niet wegglijdt of omvalt.

Ook wil je natuurlijk geen beschadiging aan je dakbedekking verzorgen. Wanneer je de grindrand of mos plekjes ophaalt of bewerkt met een harkje raad ik aan om dit heel heel voorzichtig te doen. Het veiligste is zelfs gewoon met je hand.

Zorg voor de juiste materialen en meststoffen. Gebruik echt meststoffen speciaal voor sedum(daken) en niet die voor een gewone tuin of plantenborder. Sedums zijn rotsplanten en ze houden van schrale en arme omstandigheden. Te veel voeding zorgt voor een verstoring van hun mechanisme, vaak is het resultaat dat de planten slechter worden of zelfs dood gaan. Door het te veel aan voedingststoffen verstoor je de sapstroming, wateropname en groei van deze plantjes.

meer weten over het zelf uitvoeren van het onderhoud? Download de handleiding

De voordelen van het onderhoud laten uitvoeren

Het sedumdak onderhoud kun je ook door ons laten doen. We komen dan voor het eerst een half jaar na aanleg van je sedumdak. Daarna komen we elk jaar terug. We verwijderen alle ongewenste en schadelijke planten. Controleren de grindranden, aansluitingen op muren, dakramen, de waterafvoer en dergelijke.

Dankzij onze ervaring kunnen we aan de planten vaak al zien of het goed gaat of dat we misschien moeten bijsturen. Op die manier zijn we problemen vaak voor en blijft je dak mooi. Zijn er nu toch wat plekjes minder mooi geworden door het weer, een vervelende vogel of kat? wij zorgen meteen voor opvulling en nieuwe plantjes. U hoeft zich dus nergens meer zorgen over te maken.

Het onderhoud van je sedumdak voordelig laten uitvoeren

Rekentool

Groen op Dak is zéér scherp geprijsd. Kies hieronder voor een plat of schuin dak, en krijg een indicatie van de kosten*.

*Voor zowel een plat of schuin dak gelden er op de eilanden anderen tarieven, dit vanwege de reisafstand.

Totaal €

Heeft u een schuin dak of meer dan 60 m2? Dan bieden wij graag een geheel vrijblijvende offerte aan.

 

Collectief onderhoud

wanneer je met meer dan 4 buren samen het onderhoud laat uitvoeren

Zijn er veel groene daken in jouw buurt of straat? We bieden ook onderhoud aan als collectief dit kan veel geld schelen omdat de reiskosten dan niet meer per woning maar per groep van 5 a 8 woningen kan worden gedeeld. Je kan begrijpen dat dit super veel kan schelen! tot wel 40 euro per woning!

Wil je weten wat er mogelijk is en wat de kosten zouden zijn? Mail ons dan op info@groenopdak.eu

.

Heb jij een sedumdak?

dan zoeken we jou en je ervaringen!

Wij hebben alle theoretische kennis over sedumdaken maar een sedumdak is een levend product. Hoe je het sedumdak onderhoud maar ook hoe je het ervaart kan dus afwijken van wat de theorie zegt. Welke voordelen merk je nu écht en wat valt je het meeste tegen aan het sedumdak? Leer het ons dan kunnen wij alle ervaringen ook weer delen met toekomstige sedumdak eigenaren.

Steef van der Linden
06 – 41995423
0344 – 702569
info@groenopdak.eu
KVK: 64308340
BTW: 8556.09.333B01

Groen op Dak - Contact
06 – 41 99 54 23
0344 – 70 25 69

Groen op Dak

Lutterveld 13
4117 GV Erichem

 

Mail groen dak | Groenopdak.eu | Specialist in groene daken, gras- sedumdaken en complete daktuinen

info@groenopdak.eu

Algemene voorwaarden

Disclaimer

Facebook logo Groen op Dak

 

 

 

Alle rechten voorbehouden © Groen Op Dak
Realisatie website: Cube Media Veenendaal

GroenopdakGroen op Dak – onderhoud