Beschermdoek 300 (m2)

3.00

Een beschermdoek is onderdeel van een groendak. Je legt het op de dakbedekking. Daarop komt de rest van het groene dak zoals de sedum cassettes of drainagemat.

Beschrijving

Het beschermdoek onder een sedumdak is de basis laag van bijna alle groene daken.  Maak je een sedumdak met sedumtrays of losse lagen dan begin je met de aanleg van dit doek op je dak. Het beschermdoek zit in onze DIY pakketten opgenomen en hoef je dus niet los mee te bestellen. De besteleenheid is per m².

De dakbedekking moet wel wortelwerend zijn. Een van de meest gemaakte fouten is het denken dat het beschermdoek ook tegen de wortels beschermt. Wanneer de dakbedekking niet wortelwerend is zul je eerst een wortelwerend folie aan moeten leggen.

Het Beschermdoek van een groendak heeft twee functies.

  1. Beschermen
  2. Verdelen

Waar dient het beschermdoek dan voor? Zoals de naam al zegt beschermt het je dakbedekking. Dit is voornamelijk bescherming tegen o.a. stukjes van het substraat of grind. Zo kunnen scherpe randjes geen schade veroorzaken.

Een de tweede functie is het vocht verdelen en reguleren. Het doek werkt net als bij bijvoorbeeld een handdoek of vaatdoek verdelend. Wanneer je links op het dak een plas water hebt trekt dat door de capillaire werking over de rest van het dak. Bij platte daken is dit een neven functie maar vooral bij schuine daken is het een belangrijk onderdeel. Daarom zijn er ook verschillende diktes van het beschermdoek. Een beschermdoek 300 zoals dit is de basis maar voor schuine daken heb je een Beschermdoek 600 of 800 nodig. Die houden meer water vast en kunnen dus beter helpen bij de waterregulatie op het dak.

Verwerking:
Je kan het beschermdoek knippen met een stevige schaar. Wanneer je niet in een geheel het doek op je dak kan aanleggen moet je met een kleine overlap van ca 10 cm het doek op elkaar leggen.

De technische eigenschappen van het beschermdoek:

Het Beschermdoek 300 is gemaakt van gerecyclede polyestervezels. weegt 300 gr/m², wateropname 2,3 ltr/m².
We hebben het op een rol van 2 meter breed, 60 meter lang.
We snijden hem altijd op een rolbreedte af. Besteld u dus 3 m²  dan krijgt u een deel van 1,5 x 2 meter. Het is slim om bij het bestellen dus rekening te houden met deze rolbreedte, snijverlies en overlap. We vinden het fijn wanneer u bij de bestelling ook de afmetingen van uw dak doorgeeft dan houden we daar zo goed mogelijk rekening mee.

Extra informatie

Gewicht 03 kg
Afmetingen 2 cm
rolbreedte:

2 meter

gewicht:

300 gr/m2

Wateropname:

2,3 l/m2