Drainagemat 20 mm (plaat)

17.95

Beschrijving

De drainagemat is bedoeld om intensieve en extensieve groene daken op het dak te maken. Bij intensieve groene daken is het wel verstandig te kijken naar de vochtbehoefte. Indien de planten meer water nodig hebben kan een dikkere drainagemat helpen om minder te moeten sproeien.

De drainagemat heeft bakjes waar het water in blijft staan. Te veel aan water loopt weg door de afvoer gaten aan de bovenkant. Dus pas wanneer de drainagemat vol is zal het water afvoeren. Zo maak je een soort kunstmatige grondwaterstand op je dak. De planten van je groendak hebben zo een voorraadje water wanneer het vocht uit de bovenste lagen snel verdampt. Vooral in de zomer is te merken dat de wateropslag in substraat of substraatrollen snel verdampen zonder dat de planten het dan kunnen gebruiken. Een tweede voordeel is dat ander water dat afgevoerd moet worden niet door de wortels heen loopt. Dit loopt onder/ tussen de bakjes door en kunnen dus geen negatieve effecten hebben op de wortels. Dit geldt vooral voor sedumdaken want die zijn gevoelig voor te veel water.
Een goede drainagemat houdt je sedumdak dus gezond gedurende de zomer én herfst.

Verwerking:

De drainagematten zijn gemaakt van gerecycled kunststof. Het is stevig maar wel te bewerken met een stevige schaar of stanleymes. Bij het aanbrengen leg de drainagematten met 2 bakjes overlap op elkaar. De drainagemat mag je tot aan de rand leggen, dus onder de grindrand door, maar dat hoeft niet.

Technische eigenschappen:

Afmetingen:      2360 x 1060 mm
Hoogte:            20 mm
Gewicht:           1,2 kg/m²
Wateropslag:    7,4 ltr/m²

Deze drainagemat is een standaard onderdeel van het DIY pakket voor platte sedumdaken.
De drainagematten zijn ook verkrijgbaar in de hoogte van 40 mm of 60 mm. De 40 mm heeft een watersopslag van 13,5 ltr/m² en de 60 mm heeft een wateropslag van 17 ltr/m².

Extra informatie

Gewicht 12 kg
Afmetingen 2.36 × 1.06 × 0.02 cm