Sedum-mix meststof per 2 kg

18.95

Categorie: Tags: ,

Beschrijving

Sedum planten groeien op hun best wanneer de grond arm en droog is. Het daktuinsubstraat is daarom vrij voedingsarm. De basis van het substraat is gebroken gesteente. Dit kan heel goed vocht vast houden maar in de loop van de tijd verliest het ook de voedingstoffen. Om je sedumdak en de sedumplanten gezond te houden is het dus verstandig om te bemesten.

De sedum-mix meststof is speciaal ontwikkeld voor sedumdaken. Sedum heeft het meeste baat bij een lage, trage meststof. Om die rede is dit een langwerkende meststof met de samenstelling speciaal voor sedum en voldoende sporenelementen voor een rustige groei. Verder bevat deze mix extra kali, dit verminderd de mosgroei en zorgt zo voor meer ruimte en lucht voor de sedumplanten. De mix bevat  verder 5% organische stikstof en 45% organische stof, precies de ingredienten die sedum nodig heeft.

 

Kortom de sedum-mix meststof zorgt voor een betere doorworteling, versterkt de sedumplanten, verdringt het mos, zorgt voor meer bloemen en de planten ogen frisser en voller van kleur door de goede voedings- en vochthuishouding.

 

Wanneer je sedumdak is aangelegd met onze sedummixmatten en vanaf het eerste half jaar onderhoud krijgt met deze meststoffen is één keer per jaar bemesten voldoende. Wanneer de aanleg of vorige bemesting langer geleden is kun je het beste de eerste 1 a 2 jaar 2 keer per jaar bemesten.

 

Dosering:

In het voorjaar of najaar 6 a 7 kg per 100 m².

Extra informatie

Gewicht 2 kg