sedumdak pakket PLAT (m2)

41.55

Beschrijving

Wil je zelf je sedumdak maken op het platte dak van bijvoorbeeld je schuur of uitbouw? Met ons sedumdakpakket voor plat dak is dat een leuke klus en goed zelf te doen!
Een sedumdak op een platdak ziet er leuk uit en u kunt er de rest van uw leven plezier aan houden mits u de juiste materialen heeft gebruikt bij de aanleg. In ons sedumpakket voor het platte dak zitten de volgende materialen:

  • Kunststof beschermdoek
  • Drainagemat 20 mm hoog;
  • Filterdoek
  • 40 ltr daktuinsubtraat voor sedum
  • Sedummixmatten met circa 8 a 12 soorten sedum, voor circa 90% begroeid;

Hoe maak je het sedumdak?

De aanleg is eenvoudig. Je hebt wel een ladder, hark en stevige schaar, isolatiemes of handzaag nodig.

Het sedumdakpakket voor plat dak wordt geleverd binnen 3 a 4 werkdagen na bestellen of op afspraak als je dat liever hebt. Het komt met de vrachtwagen en verzameld op een pallet. Na levering begin je met het het uitpakken van de spullen. Als het niet in de weg staat of ligt kun je het op de pallet laten liggen.

Je begint met het neerleggen van het beschermdoek, dit lijkt een vilt doek maar is gerecycled kunststof. Het beschermdoek leg je over het hele dak maar alle spullen daarna houd je 20 cm uit de rand en/of obstakels want daar komt de grindrand.
Op het beschermdoek leg je nu de drainagematten, dat zijn de zwarte eierdoppen. Daaroverheen komt het witte filterdoek. Als je hier iets op maat moet maken is een stevige schaar meestal voldoende. Vanaf dat punt wordt het wat zwaarder werk want nu moet het substraat het dak op. Het substraat zit in zakken van 20 ltr en je hebt er twee per m² nodig. Leg de zakken naast elkaar op het dak. Als alles verspreid is kun je het opensnijden en omgooien.  als je de hoopjes substraat hebt liggen kun je dit uitspreiden. Dat doen wij met de achterkant van de hark, punten in de lucht dus! Je wilt niet dat je je dakbedekking kan beschadigen. als het substraat netjes ligt kun je de sedummixmatten gaan neerleggen. je legt ze neer en rolt ze uit. Net als een tapijtje eigenlijk. Wanneer je wat op maat moet maken kun je het snijden met een handzaag of isolatie mes.  Het beste is het te snijden / zagen als het nog opgerold zit. Let wel op wat je doet, je werkt op een dak en wilt geen lekkage veroorzaken. Als het sedum ligt komt de randafwerking. De rand van 20 die je leeg hebt gelaten in het begin kun je nu vullen met grind 16/32. let op! het grind zit niet inbegrepen in het pakket en kun je los meebestellen óf bij een lokale bouwmarkt halen. Je doet ongeveer 1 tot 1,5 meter per zak.

Je kan ook zien hoe de sedumdaken worden gemaakt op ons Youtube kanaal

Technische gegevens:

  • Met waterverzadigd gewicht van het sedumdak: circa 85 kg/m²
  • Waterbuffer: circa 28,7 ltr/m²
  • Dikte totale pakket: circa 8 a 10 cm

Extra informatie

Gewicht 55 kg
Afmetingen 1 × 1 × 0.08 cm

Andere suggesties…