Sedumstekken | per kilo

25.95

Sedumstekken zijn stukjes van sedumplanten. Sedum groeit erg snel weer aan als je stukjes strooit. Door de stekjes op het dak te verspreiden kun je kale plekken opnieuw inzaaien met een sedummengsel van 10 soorten.  Voor het inzaaien van kale plekken bij standaard onderhoud heb je gemiddeld 10 gram per m² nodig. Wanneer je een hele nieuwe beplantingslaag wilt inzaaien heb je 200 gram per m² nodig. Dit product is een seizoensproduct en pas eind juni weer leverbaar!

Uitverkocht

Categorieën: , Tags: ,

Beschrijving

Sedumstekken zijn stukjes van sedumplanten. Sedum groeit erg snel weer aan als je stukjes strooit. Door de stekjes op het dak te verspreiden kun je kale plekken opnieuw inzaaien met een sedummengsel van 10 soorten.

Hoe het werkt? Afhankelijk waar je het voor gebruikt kun je in de groeiseizoenen (voorjaar en najaar) de stekjes uitspreiden over het dak. We gebruiken het standaard bij het onderhoud om de kale plekken weer in te zaaien. Kale plekken kunnen altijd ontstaan, vaak door dieren zoals vogels of katten maar ook door mos, grassen, klavers of andere onkruiden. Meestal heb je voldoende als je 10 gram per m² rekent. Heeft je dak nu veel kale plekken door bijvoorbeeld de droogte? Dan kun je meer bijbestellen.

Je kan de sedumstekken ook gebruiken om een heel nieuw sedumdak in te zaaien. Je hebt er dan wat meer nodig en wij raden minimaal 200 gram per m² aan. Deze manier van een sedumdak aanleggen vraagt minimaal 6 cm dik daktuinsubstraat. Verder duurt het gemiddeld 5 jaar voor het een volwassenbeeld laat zien. In de periode tot dan heb je 2 a 3 keer per jaar onderhoud om onkruid weg te houden, meststoffen te verspreiden en ook wat nieuwe stekjes in te strooien.

Meer weten hoe het moet? Meld je aan op onze besloten facebook groep “sedumdaken onderhoud” hier vindt je veel informatie en instructie filmpjes!

Levering

Omdat we graag verse sedumstekjes gebruiken en aanraden worden deze bestellingen een keer per week geleverd. We verzamelen alle bestellingen tot en met woensdag 12.00 en dan worden de spullen op donderdag verstuurd. In Nederland betekent dit dat je het op vrijdag ontvangt.

 

Extra informatie

Gewicht 1 kg