Sedumdak pakket HELLEND (m2)

39.25

Alle materialen om op jouw hellende dak een sedumdak te kunnen maken. Dit pakket bevat sedummixmatten, 4 cm substraat per m² én een drainagemat voor hellende daken. Meteen na aanleg van dit hellende sedumdak is het al groen en heb je dus gelijk resultaat.

Beschrijving

Met dit pakket heb je alle materialen om een sedumdak op een schuin / licht hellende dak te maken. Normaal worden sedumdaken gemaakt met een drainagemat die ook water vast houdt maar ook de planten beschermt tegen stilstaand water.
Een sedumdak op een hellend dak (dus tot 15º) heeft in tegenstelling tot een plat dak minder het probleem dat de planten kunnen “verdrinken”. De drainagemat van een plat sedumdak kan niet op een hellend dak want dan zou het eraf glijden. Daarom is dit pakket speciaal samengesteld met materialen die zich al jaren hebben bewezen op sedumdaken. In ons sedumpakket voor een schuin dak zitten de volgende materialen:

  • Bescherm- en drainagemat Fleece 8;
  • 40 ltr daktuinsubtraat voor sedum
  • Sedummixmatten met circa 8 a 12 soorten sedum, circa 90% begroeid;

 

Technische gegevens:

  • Met waterverzadigd gewicht van het sedumdak: circa 84 kg/m²
  • Waterbuffer: circa 25 ltr/m²
  • Dikte totale pakket: circa 7 cm

Wil je weten of jouw dak geschikt is en/of sterk genoeg voor dit pakket? Met deze daktest kun je al een eerste indicatie krijgen. Wil je een lichter sedumdak? Dan is het lichtgewicht sedumdakpakket voor hellende daken een goede optie.

Extra informatie

Gewicht 55 kg