Bigbag daktuinsubstraat

147.00

bigbag daktuinsubstraat 1000 ltr om een groendak te maken.

Beschrijving

Beschrijving van de bigbag daktuinsubstraat

Substraat is de voedingsbodem van je groene dak. Het is ook de basis en wij werken met een grondmengsel speciaal voor op het dak. Omdat je dit het meeste nodig hebt kan het voordelig zijn om het in een grote hoeveelheid in te kopen. Houd wel rekening met het gewicht want een bigbag die nat is geworden weegt tot wel 1600 kg. Het kan minder zijn als hij nog droog of deels droog is maar ze staan bij onze loods gewoon buiten dus regen kan het verzwaren.
Met het maken van een groendak maak je de natuur. Je maakt de situatie op aarde na op je dak. de drainagelaag is daarbij je grondwater en daarop moet de aarde komen. Gewone zwarte grond of teelaarde is klein waardoor je veel gewicht per m3 hebt. Daktuinsubstraat is gemaakt om wat grover te zijn, zo heb je minder gewicht per m3 én meer ruimte voor water. Verder zit er compost of zwarte grond aan toegevoegd en gebroken gesteente. Dit laatste omdat het ook weer beter is in het vasthouden van water.

Verwerking van het daktuinsubstraat

Het substraat zit in een bigbag van 1000 ltr. Wij raden je aan het te verwerken met grotere emmers. Wanneer je standaard zwarte bouwemmers van de bouwmarkt gebruikt zul je circa 10 ltr per keer hebben en dus 4 emmers per m². Dit kun je zo goed mogelijk op het dak verspreiden. Je krijgt dan een laag die je gelijk moet maken. Het beste doe je dit met de achterkant van een hark. Je wilt voorkomen dat je per ongeluk met de punt van een hark door de drainage naar je dakbedekking schiet.

De technische eigenschappen:

Het substraat voldoet aan de beoordelingsrichtlijn ‘BRL 9341’, een certificaat is beschikbaar.
Dit substraat zit in een bigbag van 1000 ltr.
Korrelgrootte 0 – 12 mm
aflevergewicht circa 1350 kg / m³

Extra informatie

Gewicht 1350 kg
Afmetingen 1000 × 1000 × 1000 cm

Andere suggesties…