Kennisbank

subsidie voor groene daken in Halderberge: Maak je dak Groen en bespaar 35% tot wel 95%!

by Groenopdak on 13 september 2023 Reacties uitgeschakeld voor subsidie voor groene daken in Halderberge: Maak je dak Groen en bespaar 35% tot wel 95%!

Goed nieuws voor alle woningeigenaren in gemeente Halderberge. De gemeente heeft een geweldige subsidie in het leven geroepen om groene daken en andere klimaatvriendelijke maatregelen te stimuleren. Wij zijn helemaal voorstander van deze regeling, en we willen je graag uitleggen hoe het werkt.

Waarom deze regeling?

De gemeente Halderberge wil haar inwoners helpen om hun huizen en tuinen klimaatbestendig te maken. Dat betekent dat ze willen voorkomen dat regenwater direct naar het riool stroomt, wat kan leiden tot overstromingen. Bovendien willen ze de natuurlijke omgeving van planten en dieren bevorderen en tegelijkertijd de buitenruimte koeler maken. Kortom, ze willen het groen in Halderberge laten bloeien!

Meer informatie - Groen Op Dak - De specialist in sedumdaken

Wie komt in aanmerking?

Goed nieuws voor jou als particuliere woningeigenaar in Halderberge! Deze subsidie is beschikbaar voor zowel personen als VVE’s en verenigingen die eigenaar of huurder zijn van een bestaand huis in de gemeente Halderberge. Huurders moeten wel toestemming hebben van hun verhuurder voor bepaalde maatregelen.

Welke maatregelen komen in aanmerking?

Je kunt subsidie krijgen voor de volgende maatregelen:

 • Aanleg van groene daken: Als je je dak bedekt met planten, sedum, grassen of kruiden, kom je in aanmerking voor een subsidie.
 • Regenwatervoorzieningen: Denk aan regentonnen, waterschuttingen en wadi’s. Deze helpen bij het opvangen van regenwater.
 • Waterpasserende of waterdoorlatende verharding: Hierbij moet minimaal 20 m² worden vervangen door materiaal dat regenwater in de bodem laat lopen.
 • Afkoppelen van regenwater van daken: Het afkoppelen van regenpijpen naar infiltratievoorzieningen of hemelwaterriolen komt in aanmerking.
 • Onttegelen en vergroenen van tuinen: Het verwijderen van bestrating en vervangen door groen, zoals gras, planten, struiken en bomen.

Wat houdt de subsidie voor groene daken in Halderberge in?

De eisen aan het groene dak voor deze subsidie zijn:

 • minimaal 8 m² oppervlak
 • 25 liter per m² of meer wateropslag
 • substraatlaag van minimaal 40 mm

  Hoeveel subsidie kun je krijgen?

  De hoogte van de subsidie hangt af van het soort maatregel dat je wilt nemen. Hier zijn de percentages en de maximale bedragen:

  • Groen dak: 35% van de subsidiabele kosten met een maximum van €1.500,- (bij substraatlaag tot 40 mm en een wateropslag van meer dan 25 l/m² -> ons standaard sedumdak voldoet hier al aan).
  • Groen dak met 8 inheemse planten: 45% van de subsidiabele kosten met een maximum van €2.500,- (bij substraatlaag tot 40 mm en een wateropslag van meer dan 25 l/m² -> ons standaard sedumdak voldoet hier al aan).
  • Waterreservoir (regenton): 35% van de subsidiabele kosten met een maximum van €250,-.
  • Waterpasserende of waterdoorlatende verharding: 35% van de subsidiabele kosten met een maximum van €1.000,-.
  • Afkoppelen of niet aankoppelen regenwater vanaf daken: 35% van de subsidiabele kosten met een maximum van €1.500,-.
  • Tegel eruit, groen erin: 35% van de subsidiabele kosten met een maximum van €500,-.

  Voor VVE’s en bedrijven gelden hogere maximumbedragen. Voor de groene daken is dit bij een sedumdak € 3.500,- euro en voor een groendak met 8 inheemse planten is dit € 5.000,- euro.

  Hoe vraag je de subsidie aan?

  Ga naar de website van de gemeente Halderberge en volg de procedure daar. Zorg ervoor dat je alle benodigde documenten bij de hand hebt, zoals offertes, foto’s van de situatie vooraf.

  Na aanleg stuur je de foto’s van na het werk op én de factuur zodat je de subsidie uitgekeerd krijgt.

  De website van subsidie voor groene daken in Halderberge kun je hier vinden: Klimaatbestendig Halderberge | Gemeente Halderberge

  Wacht niet te lang!

  Deze regeling is geldig vanaf 24 februari 2023, dus wacht niet te lang om van deze geweldige kans gebruik te maken. Maak je dak groen, bespaar geld en draag bij aan een klimaatbestendig Halderberge. Wij als Groen op Dak juichen dit initiatief van harte toe en staan klaar om je te helpen met de aanleg van je groene dak. Samen kunnen we Halderberge groener en duurzamer maken! 🌿💚

  Combineren met andere subsidie regelingen die hier gelden.

  Combineren of te wel het stapelen van de subsidie regeling mag met de regeling van het Buurtnatuur en waterfonds Noord Brabant van het Prins Bernard Cultuurfonds. Vanuit die regeling mag je tot 60% vergoed krijgen. Er is wel een voorwaarde. Je mag niet meer dan 100% vergoed krijgen dus kies je voor het groene dak met 8 inheemse planten dan zul je bij een van de twee een kleiner percentage vergoeding moeten aanvragen dan de maximum van de subsidie regeling anders zit je op 105%.

  Dus wil jij een voordelig groendak in gemeente Halderberge, zoek een paar buurt bewoners bij elkaar die dit ook wel willen en krijg 95% tot 100% vergoed!

  Weten of jouw dak sterk genoeg is voor een groendak? lees dan dit bericht.

  Welkom bij Groen Op Dak - De specialist in groene dakbedekking
  Groenopdaksubsidie voor groene daken in Halderberge: Maak je dak Groen en bespaar 35% tot wel 95%!