Kennisbank

Sedumdak aangelegd bij sbs 6 de grote tuinverbouwing

by Groenopdak on 27 augustus 2023 Reacties uitgeschakeld voor Sedumdak aangelegd bij sbs 6 de grote tuinverbouwing

Een Dag van Samenwerking en Duurzaamheid

Op een stralende dag in het hart van Utrecht vond een bijzondere samenwerking plaats tussen ons team van Groen op Dak en het geliefde tv-programma “De Grote Tuinverbouwing”. De missie: het aanleggen van twee indrukwekkende groene daken op een rijtjeshuis, met als hoogtepunt het dak van de slaapkamers. De focus lag op het creëren van een duurzaam dak dat helpt bij het hitte weren en tegelijkertijd de schoonheid van de natuur omarmen.

De dag begon met de verwijdering van het dakgrind door ons team, terwijl de bekende tuinexpert Lodewijk Hoekstra binnenstapte om de handen uit de mouwen te steken. Samen werkten we aan de aanleg van het groene dak op de uitbouw, waarbij we niet alleen onze expertise deelden, maar ook de voor alle kijkers uitlegde hoe zo’n sedumdak nu werkt zoals de drainagemat. Deze laag zorgt voor een wateropslag waarmee je de grondwaterstand na maakt. Deze slimme technologie zorgt voor efficiënte waterafvoer en voorkomt ophoping, waardoor een gezonde en weelderige plantengroei mogelijk is.

De voordelen van het sedumdak dat werd aangelegd

De voordelen van groene daken werden gedurende de dag glashelder. We legden uit hoe deze levende ecosystemen de temperatuur reguleren en ongewenste hitte op het dak verminderen, vooral op belangrijke plekken zoals slaapkamers. Dankzij het groene dak kunnen bewoners nu genieten van aangename kamertemperaturen, zelfs tijdens de zomerse hittegolven. Alle voordelen voor sedumdaken lezen? dan kun je die hier lezen.

Meer dan alleen een sedumdak aangelegd bij sbs 6 de grote tuinverbouwing

Het hoogtepunt van de dag was niet alleen de succesvolle aanleg van de groene daken, maar ook de genereuze geste van Lodewijk. Als verrassing voor de bewoners voegde hij enkele prachtige planten en een sierlijke plantenhanger toe aan de voortuin, waarmee een extra vleugje groen en gastvrijheid aan het project werd toegevoegd.

Deze samenwerking illustreert de kracht van duurzame ontwerpen en groene technologieën. Het bijdragen aan een groenere toekomst en het scheppen van leefomgevingen die zowel esthetisch aantrekkelijk als functioneel zijn, blijft ons doel bij groen op dak. Samen met de expertise van Lodewijk Hoekstra hebben we niet alleen groene daken gerealiseerd, maar ook een inspirerend verhaal van transformatie en samenwerking.

sedumdak in aanleg bij SBS 6, de grote tuinverbouwing

Bekijk hieronder het filmpje van deze gedenkwaardige dag waarin groene daken niet alleen landschappen veranderen, maar ook levens verbeteren.

Het eind resultaat mag er na zo’n dag ook meteen zijn. Het is meteen groen en kan de zomer lekker door om de kamers koeler te houden. Dit sedumdak werd aangelegd bij sbs 6 de grote tuinverbouwing:

GroenopdakSedumdak aangelegd bij sbs 6 de grote tuinverbouwing

Related Posts

Take a look at these posts