Kennisbank

Subsidie groene daken in gemeente Dronten

by Groenopdak on 2 november 2023 Reacties uitgeschakeld voor Subsidie groene daken in gemeente Dronten

Gaan voor Groenedaken: Subsidie voor Sedumdaken in Dronten!

Hey groene-dakfans! We hebben een geweldig nieuwtje. Een samenwerking in Flevoland geeft subsidie. Dit zijn waterschappen, gemeentes en de provincie samen. Met twee of meer buren krijg je zelfs nog een financiële bonus. Lees hier meer over deze subsidie regeling.

De Subsidie in Vogelvlucht

Het begon allemaal met de gemeentes, waterschappen en provincie in Flevoland die hun handen ineen sloegen. Samen creëerden ze het Klimaat Adaptatie Flevoland (KAF) – een initiatief dat tot doel heeft onze omgeving klimaatbestendig en groen te maken. Deze samenwerking zorgt voor subsidie op klimaat adaptieve maatregelen, waaronder groene daken.

Wat houdt deze subsidie regeling in.

De subsidie is voor klimaat adaptieve maatregelen zoals groene gevels, regenwateropvang en groene daken. Er zijn twee types subsidie voor groene daken. Voor sedumdaken krijg je € 25,- euro per m² en voor biodiverse daken zoals een wilde bloemendak krijg je € 35,- euro. In beide gevallen met een max van 50% van de kosten. Gaan jullie met enkele buurtbewoners samen groene daken (laten) aanleggen dan krijg je 10% extra.

Rekenvoorbeeld voor de subsidie

Joyce wilt een sedumdak op de schuur en uitbouw. Samen is dat 26 vierkante meter, de kosten voor deze transformatie bedragen €1743.56 inclusief btw.

Dankzij de subsidieregeling krijgt ze een leuke financiële steun. Voor hun 26 vierkante meter komt ze in aanmerking voor €650,- subsidie. Maar hier wordt het extra interessant. Als Rik haar buurman ook besluit om zijn dak groen te maken, kunnen ze samen een aanvraag doen en wordt hun subsidiebedrag verhoogd naar €715,- per persoon. Dat is nog eens een leuke extra!

Eisen en Aanvragen

Natuurlijk, er zijn enkele eisen waaraan je moet voldoen om in aanmerking te komen voor de subsidie. Je huis moet binnen de bebouwde kom van Dronten liggen en het dakoppervlak moet minimaal 25 vierkante meter zijn. Hier is nog een belangrijk detail: het waterbergend vermogen van een sedumdak moet minimaal 35 liter per vierkante meter zijn, en voor biodiverse daken moet dit zelfs 45 liter per vierkante meter zijn. Bij onze roene daken houden we hier rekening mee.

Maar laat je niet afschrikken door de technische details; wij zijn hier om je te helpen! We weten precies wat er nodig is om je dak groen te maken volgens de gemeentelijke eisen.

Hoe aanvragen en de offertes werken

Wil je de subsidie aanvragen? Dat kan tot en met 1 november 2024. Een aanvraag wordt ingediend door een natuurlijk persoon, en het proces begint op de website van de Provincie Flevoland. Zorg ervoor dat je alle benodigde documenten bij de hand hebt, inclusief een eigendomsbewijs van je pand.

En als je een offerte wilt ontvangen voor je groene dakproject, dan staan wij voor je klaar. We begrijpen de gemeentelijke eisen en helpen je graag bij het creëren van jouw groene oase. Vraag hier de offerte voor het groene dak in Dronten aan.

Het Groene Daken Team

Samen kunnen jij en je buren de wereld een stukje groener maken. De gemeente Dronten en het KAF bieden de financiële steun, en wij hebben de kennis om je dak te transformeren in een groen paradijs. Dus waar wacht je nog op? Laten we samen de groene revolutie starten, dak voor dak! 🌿🏡

GroenopdakSubsidie groene daken in gemeente Dronten

Related Posts

Take a look at these posts