Kennisbank

Leidschendam geeft subsidie op groene daken en isolatie

by Groenopdak on 15 juli 2017 Reacties uitgeschakeld voor Leidschendam geeft subsidie op groene daken en isolatie

Oud Gastel uitvoering 10Gemeente Leidschendam – Voorburg geeft subsidie op het duurzaam verbouwen van je huis. In dit geval op het plaatsen van zonnepanelen, groene daken en het toevoegen van isolatie. Voor groene daken bedraagt deze subsidie 30%, dat is ongeveer € 16,5 per m².

 

 

Hoe zit de subsidie in elkaar?

De gemeente heeft een in de subsidie regeling wel een paar belangrijke voorwaarden opgenomen:

  • De subsidie voor groene daken is 25% van de kosten tenzij u het met buurtbewoners hetzelfde moment laat aanleggen dan krijgt u 30%.
  • Het toevoegen van dakisolatie wordt gesubsidieerd met 20% als het oppervlak meer dan 35 m² is (en de isolatie meer dan 2,5).
  • Het oppervlak is minimaal 5 m²
  • De kosten zijn minimaal 1000 euro per subsidie aanvraag (isolatie maatregelen en/of zonnepanelen mogen ook meetellen voor dit bedrag).
  • De helling is niet meer dan 45 graden
  • Het dak is opgebouwd uit verschillende lagen: gifstoffenvrije laag dakbedekking, wortelwerende laag, drainagelaag, filtervlies, substraat laag en vegetatielaag
  • De subsidie aanvraag moet aangevraagd worden voordat het groene dak wordt aangelegd.
  • Je bent eigenaar van de woning, particuliere verhuurder of vereniging van eigenaar (VvE)

U laat de voorziening uitvoeren door een erkend, gespecialiseerd bedrijf dat is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en ervaring met of diploma’s/certificaten heeft voor het aanbrengen of installeren van de voorzieningen.

Voorbeeld:

Een groendak aanleggen kost gemiddeld € 55,- euro per m² inclusief btw. Het voorbeeld dak is een uitbouw van 6 x 6 meter = 36 m². Het sedumdak door ons laten aanleggen kost dus € 1.980,- euro waarvan u € 594,- euro subsidie van de gemeente krijgt.

We kunnen er ook isolatie bij aanleggen ónder het sedumdak. We leggen dan bovenop de dakbedekking speciale isolatie (R-waarde 2,46).  De extra kosten hiervoor zijn ongeveer € 508 euro.  U kunt dan naast de subsidie voor groene daken óók 20% subsidie krijgen voor de isolatie. Het totale subsidie bedrag is dan € 586,6 euro.

Aanleg kosten Subsidie alleen Subsidie Met buurtbewoners
sedumdak € 1.940,- 25% = € 485,- 30% = € 582,-
dakisolatie €     508,- 20% = € 101,6 25% = € 127,-
Totaal: € 2.448,-

€ 586,6     

€ 709                 

 

Na aanleg:

U krijgt het subsidiebedrag uitbetaald als u de energiemaatregel heeft geplaatst en betaald. Bij de bevestiging van de reservering heeft u een formulier Verzoek tot vaststelling subsidie ontvangen. Stuur deze terug  met een kopie van de factuur van de aannemer, een betaalbewijs en een kopie van uw nieuwe energielabel. In geval van een groen dak stuurt u een foto van het groene dak mee (in plaats van de kopie van het energielabel).

 

Meer informatie: https://www.lv.nl/subsidie-groen-dak-zonnepanelen-en-isolatie

GroenopdakLeidschendam geeft subsidie op groene daken en isolatie

Related Posts

Take a look at these posts