Kennisbank

Groendak subsidie Den Haag

by Groenopdak on 1 mei 2017 Reacties uitgeschakeld voor Groendak subsidie Den Haag

Tot en met 1 september 2018 geeft de gemeente Den Haag subsidie op groene daken. Overweegt u om planten op uw dak aan te brengen in de vorm van een groendak? Dan kan de gemeente u € 25,- euro per m² subsidie geven.

Hoe zit de subsidie in elkaar?

De gemeente heeft een in de subsidie regeling wel een paar belangrijke voorwaarden opgenomen:

  • De oppervlakte van het groendak bedraagt minimaal 20 m2;
  • U moet binnen 6 maanden na de subsidieverlening met het werk hebben afgerond en dit hebben gemeld bij de gemeente.
  • Het groene dak moet voldoen aan de bouwregels; vraag dus een gespecialiseerd bedrijf!
  • Het waterbergende vermogen van het groene dak moet meer dan 18 Liter per m². Onze sedumdaken hebben een waterbuffer van 25 Liter per m².
  • Het dak mag niet schuiner dan 35º graden zijn
  • Het groene dak moet minimaal een wortelwerende laag hebben.
  • De subsidie voor groene daken is €25,- /m² met een maximum van 50% van de kosten en/of € 10.000,- euro.
  • Deze subsidie mag gecombineerd worden met de Subsidie dak- en vloerisolatie 2016-2018 van de gemeente (€ 12,5 /m² met een max van 50% van de kosten).

 

Voorbeeld:

Een groendak aanleggen kost gemiddeld € 55,- euro per m² inclusief btw. Het voorbeeld dak is een uitbouw van 7 x 3 meter = 21 vierkante meter. Het sedumdak door ons laten aanleggen kost dus € 1.155,- euro waarvan u € 525,- euro subsidie van de gemeente Den Haag krijgt.

U kunt er ook voor kiezen om een “Omgekeerd dak” aan te laten leggen. We leggen dan bovenop de dakbedekking speciale isolatie (R-waarde 2,46), hier overheen komt nog een dam remmende laag en om alles op zijn plek te houden gebruiken we geen dakgrind máár een sedumdak. De totale kosten hiervoor komen op gemiddeld € 1.400,- (inclusief het sedumdak). U kunt dan naast de subsidie voor groene daken óók 12,5 / m² subsidie krijgen voor de isolatie. In dit geval zal dat ongeveer € 700,- euro in het totaal zijn.

Aanvragen:Enschede uitvoering Roos 06

Aanvragen kan heel gemakkelijk door het aanvraagformulier in te vullen. Hierop staan uw gegevens en een paar gegevens van het dak. Verder moet u een aantal bijlages meesturen:

  • Offerte van de leverancier of aannemer die het groene dak gaat aanleggen;
  • Duidelijke kleurenfoto’s van het dak voorafgaand aan de aanleg.

U ontvangt  binnen 12 weken na de aanvraag uitslag van de gemeente. Als de subsidie is toegekend moet u het groene dak binnen 6 maanden laten aanleggen en vervolgens, wanneer het af is, een gereed melding doen. Wanneer je het gereed meldt moet de factuur met specificatie (uit de stukken moet blijken hoeveel m2 groen dak is aangelegd) en een foto van het gerealiseerde groene dak, worden bijgevoegd.

Meer weten?  Verdere informatie kunt u vinden op: https://www.denhaag.nl/home/bewoners/loket/subsidies/to/Subsidie-groene-daken-20162018.htm

https://www.denhaag.nl/home/bewoners/loket/subsidies/to/Subsidie-dak-en-vloerisolatie-20162018.htm

GroenopdakGroendak subsidie Den Haag

Related Posts

Take a look at these posts