Kennisbank

Sedumdak met subsidie in Den Bosch

by Groenopdak on 12 april 2017 Reacties uitgeschakeld voor Sedumdak met subsidie in Den Bosch

 

sedumdak, den bosch

Lichtgewicht sedumdak in den bosch

Den Bosch, een oude handelsstad en de hoofdstad van Noord Brabant. Bekend en beroemd om de Sint-jan, Jeroen Bosch, Bosche bollen én het bosche Broek. Wat mider bekend is of was is dat het een van de groenste steden van Nederland is. En dat groene, dat staat nog steeds hoog op de prioriteitenlijst van de gemeente. Om die groene uitstraling te versterken, bij te dragen aan de biodiversiteit, gezondere lucht én om het riool te ontlasten geeft de gemeente subsidie op groendaken.

Zelf geeft de gemeente ook het goede voorbeeld met al een groot aantal groene daken. Wil je alle groene daken en sedumdaken in den bosch zien? kijk dan eens op de kaart.

 

 

Hoe zit de subsidie in elkaar?

De gemeente heeft net veel maar wel een paar belangrijke voorwaarden:

  • Het dak moet minimaal 20 m² of groter zijn;
  • Het gaat om een platdak;
  • Uw dak moet van voor 1 januari 2014 zijn;
  • Het gebouw/ dak moet onderdeel zijn van een pand met woonbestemming en u moet hier zelf wonen;
  • De bijdrage is € 25,- per m² met een maximum van 100 m²;

Voorbeeld:

Een sedumdak aanleggen kost gemiddelde € 55,- euro per m² inclusief btw. Het voorbeeld dak is een uitbouw van 7 x 3 meter = 21 vierkante meter. Het sedumdak door ons laten aanleggen kost dus € 1.155,- euro waarvan u € 525,- euro van de gemeente krijgt.

Aanvragen:

Aanvragen kan heel gemakkelijk door het aanvraagformulier in te vullen. Hierop staan uw gegevens en een paar gegevens van het dak. Wanneer de gemeente u de subsidie toekent heeft u 6 maanden de tijd om uw groene dak aan te leggen. Na de aanleg van het sedumdak stuur je een foto met de rekening en een bewijs van je bankrekeningnummer op naar de gemeente.

Meer weten?  Verdere informatie kunt u vinden op: https://www.s-hertogenbosch.nl/groenedaken.html

GroenopdakSedumdak met subsidie in Den Bosch

Related Posts

Take a look at these posts