Kennisbank

Een sedumdak koelt uw huis!

by Groen OpDak on 15 september 2016 Reacties uitgeschakeld voor Een sedumdak koelt uw huis!

Is het bij u op deze dagen ook zo warm in huis? Doet u er alles al aan om het huis koeler te houden maar is het toch net een sauna? Dan heeft de natuur een oplossing voor u!
Planten op uw dak zorgen voor verkoeling. Een sedumdak verkoelt uw dak op 3 manieren:
1. Groen warmt minder op als zwart of steen. Heeft u wel eens met blootte voeten op straat of het asfalt of de stoep gestaan? Warm hé? Zo voelt uw dak nu ook aan! Op dit moment koelt uw dak dus niet maar warmt het juist je huis extra op! Als u dan met uw blootte voeten op het gras gaat staan dan is dat een stuk koeler niet waar? Dat effect heeft het sedumdak ook op uw dak. Het groene dak is eigenlijk jouw grasveldje op het dak.


2. Planten zijn net mensen! Met warm weer zweten planten door water te verdampen via hun bladeren. Op die manier koelen ze zichzelf en hun omgeving af. Als er planten op uw dak staan dan koelen zij dus uw dak af! Het groendak isoleert dus niet heel erg maar verkoelt juist heel goed. 


3. Een sedumdak bestaat uit een pakket met 5 lagen en is 8 cm dik. De warmte die dus bij de planten komt moet ook nog eens eerst door deze lagen heen en daarna nog door uw dak en de isolatie voordat het bij de kamer komt. In die weg verliest het al veel warmte, de temperatuur die dus vanuit buiten naar binnen komt is dus koeler.

Groen OpDakEen sedumdak koelt uw huis!

Related Posts

Take a look at these posts