Kennisbank

Subsidie sedumdaken Eindhoven

by Groenopdak on 7 maart 2017 Reacties uitgeschakeld voor Subsidie sedumdaken Eindhoven

De gemeente Eindhoven geeft subsidie op het afkoppelen van regenwater. Één van de maatregelingen die in aanmerking komt voor deze subsidie is het aanleggen van een duurzaam groendak. Super leuk, groen en mooi natuurlijk maar ook erg fijn voor uw portemonnee. De gemeente betaald dus voor een groot deel mee aan de aanleg van een sedumdak. LET OP! in 2019 zijn de regels van deze subsidie veranderd 🙂

In het kort: het groene dak moet meer dan 30 ltr/m² water bufferen en minimaal 10 m2 groot zijn.

Waarom doet gemeente Eindhoven dit? Groene daken verminderen de belasting op het rioolstelsel en verbeteren de luchtkwaliteit. Dit scheelt de gemeente dus want zo wordt de druk op het rioolstelsel minder en de luchtkwaliteit meer.

Voor u zitten er ook meerdere voordelen aan. Zo neemt een groen dak geen extra ruimte in en bespaart u op een lagere energie rekening en langere levensduur van de dakbedekking. Extra voordelig is dat het uw huis/ de kamer onder het dak afkoelt in de zomer door verdamping van het regenwater.  Zelf vindt ik de bloemen, bijen en plantjes ook leuker om te zien dan kale zwarte dakbedekking.

Hoe zit de regeling in elkaar? De gemeente heeft de regels nu voor 2019 tm 2022 vast gesteld.  Verder moet het groene dak aan een paar eisen voldoen:

 • Het dak moet groter zijn dan 10 m²;
 • De waterbuffer van het groene dak moet meer dan 30 liter per m²; Onze sedumdaken hebben een waterbuffer van 28,7 liter per m² maar dit is gemakkelijk uit te breiden. In de offerte zetten we altijd het actuele en de op uw dak afgestemde laagopbouw met de betreffende waterbuffer.
 • Het dak moet voldoende sterk zijn (Dat lijkt ons wel fijn ja, je wilt immers iets leuks niet iets engs! Wij helpen u graag met dit punt)
 • De subsidie bedraagt €25,- euro per m²
 • Het maximale subsidie bedrag per aanvraag is €25.000,- oftewel 1000 m².
 • De subsidie is bedoeld voor bestaande woningen / daken (minimaal 5 jaar of ouder);
 • U moet eigenaar zijn en/of het gaat om een bedrijf dat eigenaar is van het pand.
 • De werkzaamheden hebben plaatsgevonden vanaf 1-1-2019. Aan werkzaamheden vóór deze periode wordt geen subsidie verstrekt;

Aanvragen:

Wij helpen graag met de aanvraag en kunnen, voor zover mogelijk het aanvraagformulier voor u invullen. Verder moet de aanvraag de volgende gegevens bevatten:

 • Een voorstel van het aan te brengen groene dak; beschrijf hierin om welk dak het gaat, de afmetingen en bij voorkeur ook hoe de waterafvoer verloopt;
 • Een kadastrale kaart van het projectgebied;
 • Het tijdstip waarop met de uitvoering wordt gestart en de vermoedelijke datum van oplevering;
 • Een opgave van de uitvoeringskosten (offerte is ook goed)

Het formulier en verdere informatie kunt u vinden op: https://www.eindhovenduurzaam.nl/klimaat/subsidie-aanvragen

GroenopdakSubsidie sedumdaken Eindhoven

Related Posts

Take a look at these posts