Kennisbank

Groene daken subsidie in Almelo

by Groenopdak on 15 maart 2017 Reacties uitgeschakeld voor Groene daken subsidie in Almelo

wildflower dakjeWat een mooie voordelen biedt een groendak hé? Betere luchtkwaliteit, beter leefklimaat, minder hitte in de zomer, minder wateroverlast in de herfst en winter én het bespaart de bewoners op energiekosten! De gemeente Almelo die wil daar graag gebruik van maken en geeft daarom een groene daken subsidie.

Voor u als bewoner zitten er daarnaast ook leuke voordelen aan. Zo neemt een groen dak geen extra ruimte in en bespaart u op een lagere energie rekening en  langere levensduur van de dakbedekking. Extra voordelig is dat het uw huis/ de kamer onder het dak afkoelt in de zomer door verdamping van het regenwater.  Zelf vindt ik de bloemen, bijen en plantjes ook leuker om te zien dan kale zwarte dakbedekking.

 

Hoe zit de regeling in elkaar? De gemeente stelt per jaar een maximaal bedrag vast dat ze dat jaar uitgeven aan deze subsidie. Wie het eerst komt wie het eerst maalt dus. Verder moet het groene dak aan een paar eisen voldoen:

  • Het dak moet groter zijn dan 20 m²;
  • De waterbuffer van het groene dak moet meer dan 15 liter per m²; Onze sedumdaken hebben een waterbuffer van 25,3 liter per m².
  • Het dak moet voldoende sterk zijn. (Dat lijkt ons wel fijn ja, je wilt immers iets leuks niet iets engs! Wij helpen u graag met dit punt)
  • De subsidie bedraagt € 15,15 euro per m²
  • Het moet een groendak zijn met planten die goed tegen droogte kunnen. Een sedumdak is dus ideaal.
  • De subsidie ontvanger moet binnen 6 maanden na de subsidie verlening het groene dak aangelegd hebben en de factuur ingediend hebben bij de gemeente.

Is uw dak geschikt?

De gemeente Almelo heeft op een groene daken kaart een indicatie geven welke daken waarschijnlijk geschikt zijn voor een groendak én in aanmerking kunnen komen voor de subsidie.

http://almelo.duurzaamheidskaart.nl/GreenroofMap/Home/Map

Wijkt je dak af, neem dan even contact met ons op dan kunnen we ook snel kijken of uw dak aan de voorwaarden voldoet.

Aanvragen:

Wij helpen graag met de aanvraag maar dit gebeurt online op de website van de gemeente. Wanneer u ergens tijdens het invullen van de aanvraag niet uitkomt kunt u ons altijd (tot s avonds 21:00) bellen dan geven we gelijk antwoord.

Verder moet de aanvraag de volgende gegevens bevatten:

  • Een voorstel van het aan te brengen groene dak;
  • Het tijdstip waarop met de uitvoering wordt gestart en de vermoedelijke datum van oplevering;
  • Een opgave van de uitvoeringskosten (offerte is ook goed);
  • Foto van de huidige staat van het dak

Goed om te weten, de gemeente geeft binnen 1 maand antwoord op de subsidie aanvraag. Verdere informatie kunt u vinden op:

https://www.almelo.nl/subsidies-voor-groene-daken

 

GroenopdakGroene daken subsidie in Almelo

Related Posts

Take a look at these posts