Waarom zijn wij een groene daken specialist?

Wij zijn Groen op Dak begonnen om steden groener te maken maar ook om groene daken voor mensen toegankelijker en gemakkelijker te maken. Als groene daken specialist kunnen we dit als geen ander. Dat betekend dat we proberen alles zo duidelijk mogelijk uit te leggen maar ook graag meedenken als er vraagstukken zijn waar je zelf niet uit komt. We hebben zowel opleidingen, kennis en ervaring voor groene daken als in het bouwen en dakdekkerswerk. Als team zijn we daarom een echte groene daken specialist! Het is niet alleen onze core business maar ook onze passie!

Wat is het onderhoud van een sedumdak?

Groene daken zijn onderhouds arm maar niet onderhoudsvrij!
Dankzij je het groene dak gaat je dakbedekking niet 20 maar tot wel 70 jaar mee! Het onderhoud is in die tussentijd ook erg weinig. De sedumplanten op je dak vragen 1 a 2 keer per jaar onderhoud. In het kort houdt het onderhoud in:

  • verwijderen van onkruid, afhankelijk van je dakbedekking hoeven soms alleen bomen verwijderd te worden;
  • het nakijken van de waterafvoer, er komt een bladvanger in de waterafvoer maar die moet niet verstopt/ overspoeld raken met bladeren;
  • De grindrand nakijken en waar nodig de sedumplanten uit halen;
  • het bemesten van je dak met meststoffen speciaal voor sedumdaken zoals de sedumpower meststof uit onze webshop;

Meer weten over het onderhoud? Bekijk hier de pagina waar al het onderhoud van sedumdaken wordt uitgelegd.

Wat zijn de voordelen van groene daken:

Met een sedum dak is niet alleen de temperatuur binnenshuis constanter, ook heeft het sedumdak een geluiddempende werking. Je legt namelijk een heel pakket op je dak met kunststof lagen en een laag daktuinsubstraat. Daktuinsubstraat is een soort grond speciaal voor op daken. Als je geluidshinder hebt binnen van je dak dan is dit vaak door regen of de vogels die op je dak lopen. Dat is contactgeluid en je hoort het binnen doordat het contact trillingen doorgeeft. De grond en de planten nemen de trillingen op en geven dat bijna niet meer door naar beneden. Een normale dak constructie, ook met goede warmte isolatie, geeft die trillingen wel gewoon door. Het resultaat is dat je onder een sedumdak bijna niets meer hoort van de regen en vogels.

Wist je dat een groendak nog veel meer voordelen heeft, lees de uitgebreidere uitleg van alle voordelen op de volgende pagina.

Rekentool

Groen op Dak is zéér scherp geprijsd. Kies hieronder voor een plat of schuin dak, en krijg een indicatie van de kosten*.*Voor zowel een plat of schuin dak gelden er op de eilanden anderen tarieven, dit vanwege de reisafstand.

Stond de richtprijs u aan én is de plek waar het groene dak minder dan 85 km vanaf Erichem dan kunnen we het groene dak ook aanleggen voor deze prijs.
U kunt zelfs nu al een afspraak maken op een dag die u uitkomt met onze nieuwe bookingstool:

Maak meteen een afspraak met een groene daken specialist voor advies óf al de aanleg van jouw sedumdak!

Sedumplanten voor op je dak

Een sedumdak en de mogelijkheden
Het is geen groen of gras. Sedumplanten zijn vetplantjes die vocht opnemen in de bladeren. Droogte & warmte zijn voor deze plantjes geen probleem. Ook in het Hollandse weer (regen) kunnen ze met behulp van een goede afvoer prima gedijen. Er bestaan meer dan 200 sedumplanten. De sterkste 10 soorten worden door ons gebruikt op uw dak. Een sedumdak is het hele jaar door groen en bloeit met telkens weer een andere kleur.

Sedum groeit vrijwel overal: het dak van uw huis, fietsenstalling, schuur of garage.
Het is belangrijk om vooraf te inventariseren in hoeverre het mogelijk is om een sedumdak op uw dak te plaatsen, dit vanwege de constructie en de zwaarte. Als groene daken specialist laten we je daarmee natuurlijk niet zelf aanklooien. Lukt het je dat zelf uit te zoeken dan is dat super! Maar wil je liever dat we even mee kijken? Dan doen we dat graag! Groene daken liggen op je dak en daar wil je geen risico mee lopen!

Wil je een eerste indicatie? test of je dak geschikt is voor een sedumdak!

Subsidie sedumdak | Groenopdak.eu | Specialist in groene daken, gras- sedumdaken en complete daktuinen

Wieneke van der Wetering, Amsterdam

“Ons groene dak zorgt voor een kleine oase middenin de binnenstad van Amsterdam.”

Jasper Maertlens, Zutphen

“Geen vraag was te gek voor deze groene daken specialisten en de oplossingen sluiten perfect aan bij onze wensen.”

De voordelen
Een sedumdak verhoogt de levensduur van de dakbedekking, het gaat twee tot drie keer langer mee dan een dak zonder sedum. Het effect van regen en zonlicht wordt weggenomen – en daarbij verkleint de temperatuurschommeling van het dak. Het kwik kan op daken zonder sedum zeer hoog oplopen: tot wel 70 graden. Dit in tegenstelling tot een sedumdak, dat niet warmer wordt dan 38 graden. Vooral in de zomer is dit erg merkbaar in huis. Niet alleen de temperatuur is merkbaar, ook heeft het sedumdak een geluiddempende werking. Daarnaast neemt een sedumdak fijnstof op, is het dak onderhoudsarm en kan het zelf gecombineerd worden met zonnepanelen. En, niet geheel onbelangrijk: sedumdaken zijn het hele jaar door groen en bloeien met telkens weer een andere kleur – het ziet er dus ook heel mooi uit.

Subsidies voor groene daken

Steeds meer gemeenten stellen subsidies beschikbaar om duurzame projecten te promoten. Via uw gemeente kunt u hierover informatie opvragen, dit is zeker de moeite waard. De vergoeding kan namelijk oplopen tot 60%! Als groene daken specialist kunnen wij het sedumdak zo aanleggen dat het voldoet aan de eisen van je gemeente. Zo hebben we sedumdaken met 28,7 ltr/m² waterbuffer maar ook met meer dan 30 Liter per m². Wij zijn Groenkeur gecertificeerd en daarmee mag je dus ook de subsidie in Zeeland of provincie Flevoland aanvragen met ons als uitvoeringspartner.

Kijk altijd bij jouw gemeente welke subsidie voor groene daken er is. Hier een kleine greep van de subsidie regelingen voor groene daken:  Almelo, Amstelveen, Amsterdam, Apeldoorn, Capelle a/d IJssel, Den Bosch, Den Haag, Eindhoven, Groningen, Hengelo, Leeuwarden, Leiden,Nijmegen, Rotterdam, Soest, Tilburg, Utrecht, Woerden, Waterschap Rivierenland, Waterschap Aa en Maas, Zoeterwoude, Zwijndrecht.

Ook zijn er voor ondernemers nog zeer goede investerings-aftrek regelingen. Meer over alle fiscale voordelen vindt u hier: fiscale voordelen

Staat jouw gemeente er niet tussen en wil je weten of jou gemeente een subsidie voor groene daken heeft? App ons even dan zoeken we het voor je na.

Wilt u ook weten hoe u voordelig uw dak groen kunt maken?

Vraag nu een offerte aan

Contact

Bent u benieuwd of een sedumdak voor u tot de mogelijkheden behoort? Graag voer ik met u een telefonisch gesprek om te inventariseren wat voor dak u heeft en wat de mogelijkheden zijn.

Contactgegevens:

Tel: +313 44700266
Email: info@groenopdak.eu
KVK: 64308340
BTW: 8556.09.333B01Groen op Dak - ContactTel: +313 44700266

Snel contact over sedumdaken

WhatsApp: +313 44700266

Stuur ons een berichtje met al je vragen groene daken en sedumdaken en je krijgt snel antwoord!

Groen op Dak

Lutterveld 13
4117 GV Erichem

Mail groen dak | Groenopdak.eu | Specialist in groene daken, gras- sedumdaken en complete daktuinen

info@groenopdak.eu

Groen OpDakGroen op Dak | De groene daken specialist!